We are Open

Etape spălare covoare

1 Desprăfuirea covorului

Desprafuitorul este unul dintre cele mai importante componente ale unei spălătorii de covoare. Cel mai mare avantaj pe care îl asigură aparatul pentru desprăfuire al covoarelor este scurtarea timpului de spălare al covoarelor deja eliberate de primele reziduri și îmbunătățirea considerabilă a nivelului calității de spălare și implicit de curățare.

Aparatul de desprăfuire asigură înainte de procesul de spălare, îndepărtarea din covor a unei cantități de pulberi cuprinsă între 50 şi 150 gr. Introducerea în procesul de spălare a unui covor încărcat cu pulberi, conduce la o scădere a randamentului de lucru cu 50%.

Un covor desprăfuit și eliberat de reziduri se spală într-un timp mult mai scurt şi va fi mult mai curat.

2 Spălarea covorului

Etapa de spălare a covoarelor se realizează automat cu ajutorul echipamentelor din dotare. Aceste echipamente sunt special concepute pentru a spăla cât mai bine covorul dumneavoastră dar și pentru a proteja materialul acestuia.

Acest echipament revoluţionar pentru spălat covoare, complet automat, deține un sistem de control complet automatizat, asigurând dozarea optimă a apei şi a detergentului și permite schimbarea sensului de spălare a periilor. 

Echipamentul este dotat cu un sistem de periere – spălare compus dintr-un set de perii cilindrice şi circulare, automat adaptabil la grosimea şi densitatea covoarelor, asigurând astfel curățarea în profunzime chiar și a celor mai murdare covoare. 

3 Centrifugarea covorului

Cea de a treia etapă în procesul de spălare a covoarelor efectuat de către noi este centrifugarea covorului sau stoarcerea. Pentru acestă etapă folosim un echipament special.

Acest echipament accelerează uscarea covorului tău de 10 ori în comparație cu orice altă metodă folosită de alte companii de curățare.

Echipamentul elimină complet șansa de îmbinare a culorilor, creșterea mucegaiului, brunificare și orice altă problemă asociată cu uscarea covorului, care, în mod normal, ar dura zile sau săptămâni pentru o uscare completă.

4 Uscarea covorului

Este necesar ca uscarea covoarelelor să fie completă, din cauza riscului apariției mucegaiului. Dacă umiditatea își face prezența atunci se va dezvolta mucegaiul. Mucegaiul poate începe să crească rapid, după ce porii i se atașează. Mucegaiul poate să crescă cu ușurință în 24 până la 48 de ore și poate începe să se colonizeze în 1 până la 12 zile.

Dezumidificatoarele sunt esențiale, deoarece ajută la eliminarea oricărei molecule de umiditate din aer.

Uscarea covoarelor se face la temperatură și umiditate controlate. Deoarece prin procedeul de centrifugare apa se elimină în cantitate de 90%, uscarea covoarelor nu durează mai mult de 6-12 ore.

5 Periere, Parfumare

și Ambalare

Ultima etapă este realizată cu echipamentul pentru îndepărtarea părului, a scamelor, aspirat și pieptănat, după spălare covorul, acesta devine moale, pufos și apoi parfumat.

În timpul periajului și aspirării toate impuritățile cum ar fi părul și scamele sunt eliminate și se verifică covorul de pete.

Dacă în timpul ultimelor verificări se găsește o pată pe covor, banda transportoare este întreruptă pentru ca petele să fie tratate local.

Cu sistemul de aspirație de mare putere conectat la masină, materialele care ies din covoare sunt aspirate total.

Autoritatea Națională pentru

Protecția Consumatorilor

Toate drepturile sunt rezervate. Website realizat de Web Design Brasov